Прошлост ОШ „Јован Јовановић Змај“ датира из времена старијег од сто година. Захваљујући успесима на разним такмичењима име школе познато је у више земаља. Поред квалитетног васпитно-образовног рада, сматрамо да је важно неговање пријатељства са братским школама Узајамно учествујемо на већим манифестацијама и разменама ученика. Сваке године се трудимо да свакодневицу ученика и наставника обогатимо занимљивим програмима и манифестацијама. Поред тога трудимо се да се стално усавршавамо, како у техничкој опремљености, тако и у учионицама, у наставним средствима, у одржавању зграда и обнови истих.

Нашој школи припада 5 зграда:

Змај- зграда (матична зграда), Кањижа

Главна зграда наше институције је Змај зграда, смештена у Кањижи. Ова, преко сто година стара зграда, сад већ културни споменик, некада је била школа са интернатом за девојке а касније основна и грађанска школа. Од средине 1980-их година носи има Јована Јовановића Змаја. У овој згради настава се одвија на два језика: на мађарском језику од 1. до 8. разреда и на српском од 5. до 8. разреда.

Ади-зграда, Кањижа

Некада самостална школа Ендре Ади, у годинама интеграције постала је део кањишке основне школе, чиме је и име школе промењено, али назив зграде и данас је остао Ади. Настава се и ту одвија на два језика: на мађарском језику од 1.до 8. и на српском језику од 1. до 4. разреда. Поред тога зграда омогућава и васпитно образовни рад са децом са посебним потребама од 1. до 8. разреда.

Зграда у МАртоношу

И ова зграда, слично Змај згради, првобитно је требала бити школа за девојке. Иако стара градња, зграда је модерно опремљена и у протеклих неколико година више пута је обновљена. Ученици овде наставу похађају на мађарском језику од 1.до 8.разреда.

Зграда у Адорјану

U novoizgrađenoj školskoj zgradi, deca ovog naselja pohađaju nastavu na mađarskom jeziku od 1. do 4. razreda u savremeno opremljenim učionicama. Od 5. do 8.razreda učenici svoje školovanje nastavljaju u Zmaj ili u Adi zgradi.

Zgrada u Velebitu

Зграда у Велебиту има најмањи број ученика. У овој згради настава се одвија у комбинованом одељењу од 1. до 4. разреда, на српском језику. Као и код ученика из Адорјана, похађање наставе у вишим разредима наставља се у Змај или Ади згради у Кањижи.

ученика је започело школску 2021/2022. годину
0
Copyright© 2019 ОШ "Јован Јовановић Змај", Кањижа | Redesigned by Igor
sr_RSСрпски језик