A magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola múltja több mint száz évre tekint vissza. Az évek során az intézmény hírneve több országon át ívelt a versenyeken elért sikeres eredményeknek köszönhetően.  A minőségi oktatás mellett fontosnak tartjuk a testvérvárosi kapcsolatok ápolását. Kölcsönösen részt veszünk az egymás által szervezett nagyobb szabású rendezvényeken illetve diákcsere programokon is. Minden évben színes programokkal, rendezvényekkel tesszük tartalmasabbá a tanulók és a dolgozók mindennapjait. E mellett nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos fejlesztésre, úgy a technikai felszereltségre, tantermek, taneszközök korszerűsítésére és az épületek folyamatos karbantartására, újítására vonatkozóan.

Iskolánkhoz öt épület tartozik:

Zmaj-épület (központi épület) – Magyarkanizsán

Az intézmény központi épülete a Magyarkanizsa székhelyű Zmaj-épület. Ez a több mint száz éves, ma már műemléknek számító épület kezdetben bentlakásos leánynevelő intézetként, majd elemi és polgári iskolaként működött. Az 1980-as évek közepe óta viseli a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola nevet. Ebben az épületben az oktatás két nyelven folyik, a magyar tagozatokon 1-8. osztályig, valamint a szerb tagozatokon 5-8. osztályig.

Ady-épület – Magyarkanizsán

A valamikori önálló Ady Endre Általános Iskola az integráció éveiben a kanizsai általános iskola részévé vált, ezáltal annak nevét viseli, azonban a név, mint Ady-épület a mai napig megmaradt. Itt szintén két nyelven folyik az oktatás, magyar nyelven 1-8. osztályig, szerb nyelven pedig 1-4. osztályig. Mindemellett az épület ad otthont a különleges bánásmódot igénylő tanulók számára, akik 1-8. osztályig folytathatják tanulmányaikat.

Martonosi épület

A szintén leánynevelő intézetnek szánt martonosi épület hasonló múltra tekint vissza, mint a főépület. A régi építésű, ám korszerű technikai felszereltségű épület az elmúlt pár évben rengeteg újításon esett át. Az itt tanuló gyerekek magyar nyelven folytathatják tanulmányaikat 1-8. osztályig.

Adorjáni épület

Az újépítésű adorjáni épületben a település alsós kisdiákjai magyar nyelven tanulhatnak 1-4. osztályig a korszerű technikai felszereltségű tantermekben. Ők 5-8. osztályig a Zmaj- illetve az Ady-épületben folytatják tanulmányaikat.

Velebiti épület

A velebiti épület tanulóinak létszáma a legkisebb, ezért itt összevont tagozat formájában folyik az oktatás 1-4. osztályig, szerb nyelven. Akár az adorjáni diákok, ők is a központi illetve az Ady-épületben folytatják tanulmányaikat.

0
tanuló kezdte a 2021/2022-es tanévet.
Copyright© 2019 OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", Kanjiža | Redesigned by Igor
hu_HUMagyar