Prvu nedelju oktobra, i ove godine, obeležila je Međunarodna dečja nedelja. U skladu sa sigurnosnim merama, pokušali smo da ovu nedelju učinimo nezaboravnom za učenike, koji su nakon obaveznih časova mogli da učestvuju u brojnim zanimlјivim i nezaboravnim programima. Svaki razred mogao je da se upozna sa pravima i obavezama dece uz pomoć kratkog filma koji su snimili učenici naše škole, a koji možete pogledati klikom na link: https://www.youtube.com/watch?v=sdIW9zvL1yg&t=17s

Tokom Dečje nedelje učenici nižih razreda imali su mogućnost da se obuku u kostime koji odgovaraju temi dana. Školske hodnike ispunili su vilenjaci, vile, gusari, likovi iz Harija Potera i superheroji. Đački parlament naše škole dobio je priliku da uz pomoć nastavnika napravi veliku predstavu, „rotirajuću scenu“ za niže razrede na temu pirata i Harija Potera.

Osim toga, u svim zgradama škole, organizovan je niz zabavnih programa. Tu su bila razna sportska takmičenja (staza sa preprekama, između dve vatre, prvenstvo u rukometu i odbojci), projekcije filmova, kvizovi, radionice i brojne druge zajedničke aktivnosti.

Povodom ovogodišnje Dečije nedelje, pridružile su nam se institucije i nevladine organizacije koje su svojim programima doprinele šarolikosti Dečije nedelje.

Jedna od njih je KNESA obrazovno-kulturna ustanova opštine Kanjiža. U njenoj galeriji, Tihomir Dobo, pod vođstvom Žužane Muhi, održana je radionica za učenike dnevnog boravka.

Kanjiški Crveni krst već godinama održava prikaz prve pomoći za učenike šestog razreda. Ovaj program ni ove godine nije izostao!

Prvi put ove godine, učenici su mogli saznati ponešto o mogućnostima prerade plastike uz pomoć Plastične radionice. O ovoj radionici možete saznati više ako pogledate sledeći video: https://www.facebook.com/orzsebet.huszta/posts/4248151808572519

Zahvaljujemo se svima na nesebičnom radu i nezaboravnom iskustvu za naše učenike!

Na kraju, pogledajte našu kratku zbirku slika u kojoj smo pokušali da uhvatimo nezaboravne trenutke!

Категорије: Актуелности

Copyright© 2019 ОШ "Јован Јовановић Змај", Кањижа | Redesigned by Igor
sr_RSСрпски језик