Intelligencia? Tehetség? Kreativitás? Játékok és tesztek a Matehetsz weboldalán

A Matehetsz megújította az ingyenesen elérhető fejlesztő játékokat, teszteket tartalmazó oldalát. A játékos feladatok, mérési lehetőségek célja az egyéni tehetségterületek feltérképezése, a hasznos és szórakoztató webes időtöltés
A tesztek mindegyike elérhető a Matehetsz weboldalán
Eme öt új teszt rövid leírását lásd itt!
A megújult tesztek mellett továbbra is elérhető az egyes tehetségterületekhez konkrét feladatokat is nyújtó Csibésztúra oldalunk. A több mint 500 játékos feladvány tananyagra épül fel, elsősorban 3-8. osztályos fiatalok részére. Az Agytornák feladványoknál a Csibészmérce funkcióban a kognitív profil külön riportban is megjelenik, azaz kirajzolódnak azok a területek, ahol a diák kiemelkedő teljesítményt nyújt.

Edison Junior kreatív pályázat

Beadási határidő: június 30.

“A zseni egy százalék ihlet, kilencvenkilenc százalék verejték” (Edison)

Thomas Alva Edison feltaláló jelentőségét nemcsak az izzólámpa feltalálása adja: gondoljunk csak bele, mekkora hatást gyakorolt a világra találmányaival, ha az Egyesült Államokban a Nemzeti Feltalálók Napját is az ő születésnapjához igazították. 

Az MVM Zrt. kreatív pályázatot hirdet annak jegyében, hogy a március óta otthon töltött idő alatt született kreatív ötleteket díjazza.

Kiknek szól az MVM Edison Junior pályázat?

Azoknak a 6-14 éves korú fiataloknak szól,  akiknek lételeme a kreatív alkotás, mindig új felületekkel kísérleteznek, átalakítanak, szétszednek, majd újból összeraknak különböző tárgyakat. Képzeletüknek semmi sem szabhat határt, így mindig meglepő, és sokszor hasznos ötletekkel állnak elő. 

A pályázatra három kategóriában lehet indulni:

  • Hozd létre! (Találj ki egy új tárgyat, vagy ötletet!)
  • Tedd jobbá! (Fejlessz tovább egy tárgyat, vagy ötletet!)
  • Alakítsd át! (Használj más célra egy már létező tárgyat!)

Díjazás: az MVM Zrt. értékes nyereményekkel, különdíjakkal értékeli a legkreatívabb alkotásokat.

Copyright© 2019 OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", Kanjiža | Redesigned by Igor
sr_RSСрпски језик
hu_HUMagyar sr_RSСрпски језик