Internetfüggőség teszt gyermekemről

Függ-e a gyermekem az internettől, a számítógéptől?

Honnan tudja eldönteni, hogy a gyermeke függővé vált az internettől? A következő internetfüggőség teszt kitöltése segítségével remélhetőleg segítséget kaphat abban, hogy megtudja kell e internet függőséggel törődnie otthon.

Sok szülő megkérdezi a gyermekét, hogy mennyi időt tölt a gép előtt. A probléma, hogy a gyerekek könnyen elkezdenek hazudni, különösen akkor, ha már függnek az internettől. Ha a számítógép a szobájukban van könnyen előfordulhat, hogy Önnek esélye sincs megtudni az igazságot.

A válaszadások során hasznos lehet azokra az időkre koncentrálni, mikor a gyermek nem a tanuláshoz használja az internetet.

Minden kérdés esetében válasszon egyet a lehetséges válaszok közül.

Tovább, a honlapra.

Internetes szűrőprogramok

Az interneten számos olyan program elérhető, melyekkel meghatározható, hogy a gyermekek mely oldalakat látogathassák, illetve amelyekkel letiltható a felnőtteknek szóló oldalak, a gyerekek számára zavaró, felzaklató, avagy káros tartalmak megjelenítése.

Ezek jellemzően életkori sajátosságok nélkül kínálják a különböző szűrési beállításokat, de a program beállításait végző felnőtt figyelembe tudja venni, hogy a saját gyermek életkorának megfelelően milyen internetoldalak látogatását teszi lehetővé (white list) avagy melyeket tiltja le(black list).

Bővebben erről ezen a honlapon.

Önismeret? Logika? Szókincs? Teszteld magad!

A nyár folyamán továbbra is ingyenesen elérhetők a tehetseg.hu tesztjei:

  • Angol nyelvi szókincsteszt
  • Szókincsteszt – 12 éves kortól ajánljuk!
  • Problémamegoldó teszt – mindenkinek!
  • Önismereti kérdőív – mindenkinek!
  • Mechanikai gondolkodás teszt – mindenkinek!
  • Térbeli gondolkodás teszt – mindenkinek!

Opširnije

Intelligencia? Tehetség? Kreativitás? Játékok és tesztek a Matehetsz weboldalán
A Matehetsz megújította az ingyenesen elérhető fejlesztő játékokat, teszteket tartalmazó oldalát. A játékos feladatok, mérési lehetőségek célja az egyéni tehetségterületek feltérképezése, a hasznos és szórakoztató webes időtöltés
A tesztek mindegyike elérhető a Matehetsz weboldalán
Eme öt új teszt rövid leírását lásd itt!
A megújult tesztek mellett továbbra is elérhető az egyes tehetségterületekhez konkrét feladatokat is nyújtó Csibésztúra oldalunk. A több mint 500 játékos feladvány tananyagra épül fel, elsősorban 3-8. osztályos fiatalok részére. Az Agytornák feladványoknál a Csibészmérce funkcióban a kognitív profil külön riportban is megjelenik, azaz kirajzolódnak azok a területek, ahol a diák kiemelkedő teljesítményt nyújt.
Copyright© 2019 ОШ "Јован Јовановић Змај", Кањижа | Redesigned by Igor
sr_RSСрпски језик