A Szerb Köztársaság kormánya és a Miniszterelnöki Hivatal égisze alatt 2021 márciusában megkezdte működését az Čuvam te / Vigyázok rád nemzeti platform, amely a Szerb Köztársaság iskoláiban az erőszak megelőzésének és az ellene erőszak ellenes erőfeszítések online felülete. A platform azzal a céllal jött létre, hogy koordinálja és megerősítse az illetékes intézmények közötti együttműködést az erőszak, különösen a kortárs erőszak megelőzése és visszaszorítása terén. Ugyanakkor ez a felület egy olyan eszköz, amely segíti az intézményeket és az állampolgárokat erőszak elleni küzdelemben, amelynek az oktatási intézmények alkalmazottai is áldozatai.

A Čuvam te / Vigyázok rád nemzeti platformnak olyan pontjai is vannak, amelyek információkat és oktatóanyagokat tartalmaznak. Ezen belül vannak információk az erőszak formáiról, az erőszak, a bántalmazás és az elhanyagolás eseteinek felismeréséről és az erőszak jelentéséről. A platform folyamatosan oktatási anyagokat fog közzétenni a megelőzésről és az erőszak elleni védekezésről, amelyet a minisztériumok munkatársai készítettek. Az oktatóanyagok minden szülőnek, tanárnak és tanulónak szólnak. A középiskolás diákok önállóan, az általános iskolások pedig szüleik vagy más törvényes képviselőjük előzetes beleegyezésével vehetnek részt a képzéseken, a személyes adatok védelméről szóló törvénynek megfelelően („SzK Hivatalos Közlöny”, 87/2018. sz.).

A platform harmadik része, amely az erőszak jelentésére utal, jelenleg kidolgozás alatt áll, ezért később tájékoztatjuk Önöket annak közzétételéről és üzembe helyezéséről.

Kategória: Információk

Copyright© 2019 OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", Kanjiža | Redesigned by Igor
hu_HUMagyar