top
logo

Изаберите језик

 

 

За чистије и зеленије школе у Војводини

 

O еколошком пројекту

 


 

 

НАШИ СПОНЗОРИ

 

mnt-logomk-logo

О нама

Основна школа „Јован Јовановић Змај“ је једна од три самосталне школе у кањишкој општини. Настава се одвија у пет објеката: у Кањижи у згради Змај и у згради Ади, затим у Мартоношу, Адорјану и Велебиту. У тих пет објеката у 2015/2016 школсој години учи укупно 1034 ученика.

Змај зграда је уједно центар ових школа. У објекту, која има више од сто година било је девојачко васпиталиште, основна и грађанска школа, а од средине 1980. година ради као Основна школа „Јован Јовановић Змај“. У овој згради на мађарском наставном језику 323 ученика похађа наставу у нижим и вишим одељењима, док на српском језику 60 ученика учи у вишим одељењима.

Некадашња самостална школа „Ади Ендре“ је за време интеграције постала је саставни део Основне школе „Јован Јовановић Змај“. У овом објекту на мађарском језику учи 403 ученика, који су распоређена од 1 до 8 разреда, а на српском језику од 1 до 4 разреда су распоређена 65 ученика. У овој згради се налазе и специјална одељења, где у осам разреда наставу похађа 67 ученик.

Мартоношка згарда школе је такође у прошлости била намењена као девојачко васпиталиште. У тој згарди од првог до осмог разреда се настава одвија на мађарском језику и тренутно има 122 ученика.

У Адорјану се такође настава одвија на мађарском језику. У том модерном издвојеном објекту у нижим одељењима учи 55 ученика.

У Велебиту у нижем комбинованом одељењу на српском језику наставу похађа 6 ђака.

Ученици из Велебита и Адорјана после четвртог разреда учење настављају у Кањижи.

У нашој школи је увек добро расположење. На часовима је све у знаку учења, а на одморима је све у знаку дружења и опуштања. Трудимо се да предамо што свеобухватније знање које на разним такмичењима наши ученици усавршавају. То потврђују и многобројне дипломе, похвалнице и поклони које су наши ђаци освојили на такмичењима.

Згада Змај

Зграда Ади

 

Зграда у Мартоношу

Зграда у Адорјану

 

 

Зграда у Велебиту


bottom

Powered by Joomla!. Design by: themza joomla 2.5 theme  Valid XHTML and CSS.