top
logo

Válasszon nyelvet

Login Form

 

 

A tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért

Az ökológia projektről

 

 

TÁMOGATÓINK

mnt-logomk-logo

 

Színek és formák harmóniája

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete és a Vajdasági Tehetség-segítő Tanács versenyt hirdetett a Színek és formák harmóniája címmel általános és középiskolás diákok részére. A verseny célja a gyümölcs- és virágcsendéletek, a természetes és mesterséges formavilág szépségének  kreatív bemutatása, megalkotása volt.

Az 1. fordulóban a  tanulók január 30-ig küldhették el a szervezőknek pálya-munkáikat, amelyeket háromtagú szakmai zsűri értékelt. Az összesen 318 beérkezett alkotásból 3 kategóriában (3-4. osztály, 5-6 osztály, 7-8. osztály) a 35 legjobb alkotót, általános iskolást hívtak meg a 2. fordulóra – a döntőre.

A magyarkanizsai Jovan J. Zmaj Ált. Iskolából két kis tehetség, Kávai Eszter és Apró Bogács Zsóka is (mindketten a 3.c osztály tanulói) is részt vehetett a döntőn 2016. március 5-én, a szabadkai Politechnikai Iskolában.

 A beválogatott munkák készítői itt, a helyszínen készítették el modell utáni alkotásaikat, amelyet egy vizuális nevelőtanárból és két akadémiai festőből álló zsűri értékelt.

Eszter és Zsóka kiválóan helytálltak és dicsérő oklevéllel térhettek haza az első alkalommal megszervezett versenyről.

SAM 2110

A versennyel párhuzamosan a szervezők műhelymunkákba  is bevonták az érdeklődő diákokat, amelyen iskolánkból Dobó Szabolcs és Varga Nagy Attila, 8. osztályos tanulók vettek részt.

Cseszkó Körmöci Erika tanítónő

 

 
 

bottom

Powered by Joomla!. Design by: themza joomla 2.5 theme  Valid XHTML and CSS.