top
logo

Válasszon nyelvet

Login Form

 

 
 

 

 

A tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért

Az ökológia projektről

 

 

TÁMOGATÓINK

mnt-logomk-logo

 

Bemutatkozunk

A Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola egyike a községben működő három önálló iskolának. A tanítás öt épületben folyik: Magyarkanizsán a Zmaj és az Ady épületben, valamint Martonoson, Adorjánon és Velebiten. Az öt épületben, a 2015-2016. tanévben összesen 1034 diák tanul.

A Zmaj épületben van az iskola központja. Ez a több mint száz éves, ma már műemléknek számító építmény kezdetben bentlakásos leánynevelő intézetként működött, majd elemi és polgári iskolaként, az 1980-as évek közepétől pedig Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola néven ad otthont sok kíváncsi kisgyermeknek. Ebben az épületben magyar nyelven alsó és felső tagozaton 323, valamint szerb nyelven 60 felsős diák tanul.

A valamikori önálló Ady Endre Általános Iskola az integráció éveiben a kanizsai általános iskola részévé vált. Azonban a név, csak úgy, hogy Ady, a mai napig megmaradt. Itt magyar nyelven 1-8. osztályig 403 illetve szerb nyelven 1-4. osztályig 65 tanuló tudását igyekszünk megalapozni. Ebben az épületben tanulnak a különleges bánásmódot igénylő tanulók is, és a nyolc osztályban összesen 67 gyermeket oktatunk.

A szintén leánynevelő intézetnek szánt martonosi épület kihelyezett tagozatán 122 kisdiák tanul magyar nyelven, nyolc éven keresztül.

Az adorjáni épületben magyar nyelvű alsós tagozatok működnek. Ebben a modern kihelyezett tagozatunkban 55 tanulót tartanak számon.

Velebiten 6 szerb ajkú alsós diák összevont tagozaton tanul. A velebiti és az adorjáni tanulók a felső osztályokat Magyarkanizsán fejezik be.

Iskolánkban mindig vidám hangulat uralkodik. Az órák aktív tanulással telnek, a szüneteket pedig a kikapcsolódás és a barátkozás jellemzi. Igyekszünk tanulóinknak sokrétű tudást átadni, melyet különböző versenyeken kamatoztatnak. A megmérettetésekről általában díjakkal, jutalmakkal és dicséretekkel térnek haza diákjaink.

Zmaj épület (központi épület)

Ady épület

Martonosi épület

Adorjáni épület

Velebiti épület

 

 


 


bottom

Powered by Joomla!. Design by: themza joomla 2.5 theme  Valid XHTML and CSS.